LV EN RU
2. mērķis

2. mērķis. Izskaust badu, panākt pārtikas nodrošinājumu un uzlabotu uzturu, veicināt ilgtspējīgu lauksaimniecību2.merkis

Atslēgas vārdi: bads, uzturs, mazie pārtikas ražotāji, ilgtspējīga pārtikas ražošana, ģenētiskā daudzveidība, ieguldījumi lauku infrastruktūrā

Pareizi organizēta lauksaimniecība nodrošina uzturvielām bagātu ēdienu un sekmē ienākumus, īstenojot uz cilvēku orientētu lauku attīstību un vides aizsardzību. Mūsdienās 795 miljonu cilvēku ir badā un 2050.gadā viņu skaits pieaugs par 2 miljardiem, ja netiks globāli risināti lauksaimniecības jautājumi.

Filmas (latviešu valodā):

Filmas (angļu valodā):

Metodikas (latviešu valodā):

Metodikas (angļu valodā):

Piemēri (latviešu valodā):

Piemēri (angļu valodā):

  • Banco Alimentare (Colletta alimentare) Itālijā aicina cilvēkus vienu reizi gadā nopirkt ēdienu nabadzīgiem cilvēkiem. http://www.eurofoodbank.org/
  • Fair miles – dažādas kampaņas, kas sekmē vietējās pārtikas patēriņu, aprēķinot “ēdiena jūdzes” https://www.fairtrade.net/