Ukrainas kultūras nozares speciālistu vizīte Latvijā

03. decembris, 2023

Šā gada 6. un 7. decembrī Latvijā viesosies Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministra vietnieks Eiropas integrācijas jautājumos Tarass Ševčenko (Taras Shevchenko) un divdesmit Ukrainas kultūras nozares pārstāvju delegācija, kuras dalībnieku vidū būs gan žurnālisti, viedokļu līderi, gan valsts pārvaldes un nevalstiskā sektora pārstāvji.

Vizītes ietvarā 6. decembrī no plkst. 9.00 līdz 13.30 Rīgā, Valsts administrācijas skolā norisināsies starptautisks forums “Ukrainas integrācija Eiropas Savienībā: māksla un kultūra vieno”.

Pasākumu atklās Latvijas kultūras ministre Agnese Logina. Forumā Latvijas speciālisti iepazīstinās ar Latvijas valsts pārvaldes struktūru, inovācijām un kultūras politiku, kā arī notiks divas paneļdiskusijas ar Latvijas un Ukrainas pušu pārstāvju līdzdalību - “Eiropas kultūras vide: Latvijas pieredze” un “Kultūras vides atjaunošana Ukrainā”.

Foruma programmu skatīt šeit.

Preses relīze par Ukrainas delegācijas vizīti šeit.

Vizīte un forums notiek Ukrainas nevalstiskās organizācijas “Nacionālais interešu aizstāvības tīkls “ANTS”” īstenotā ES finansēta projekta “Atjaunot Ukrainu kopā” (Restoring Ukraine Together) ietvarā. Ukrainas delegācijas vizīti Latvijā organizē biedrība “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS).