Aicinām uz mācībām!

19. februāris, 2024

2024. gada 29. februārī no plkst. 10.00 līdz 14.00 nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti apmeklēt apmācību cikla “Pilsoniskās sabiedrības līderi sabiedrības noturībai un reģionālajai drošībai" atvērto apmācību nodarbību. Nodarbības notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Piedalīties aicināti visi interesenti, kuri vēlas papildināt savas zināšanas par dažādām krīzes un apdraudējuma situācijām, kā arī par noturīgu sadarbību ar valsts pārvaldes institūcijām un sadarbības tīklu NVO ietvaros.

Pasākuma programmā:

  • 10.10 - 11.00 Ukrainas NVO pieredze krīzes iesaistē un noturībā. Ļusjena Šum (Lyusyena Shum), ANTS valdes locekle, Labdarības fonda “Library Country” izpilddirektore

(Tiešsaistē angļu valodā ar sinhrono tulkojumu uz latviešu valodu)

  • 11.00 - 12.30 Darbības nepārtrauktības nodrošināšana krīzes laikā. Nevardarbīga pretošanās (Ukrainas pieredze). Vitālijs Rakstiņš, drošības eksperts ar vairāk nekā 18 gadu pieredzi Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijā un Aizsardzības ministrijā

Pilna pasākuma programma šeit.

Pieteikties apmācībām var šeit.

Līdz šim jau notikušas sešas nodarbības sadarbībā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Zemessardzi un dažādām ar civilo aizsardzību saistītajām organizācijām un institūcijām.

Apmācības ir daļa no Latvijas Pilsoniskās alianses un Latvijas Platforma attīstības sadarbībai projekta “Pilsoniskās sabiedrības līderi sabiedrības noturībai un reģionālajai drošībai”, kas tiek īstenots ar Zviedrijas institūta atbalstu.