Iesaisties kampaņā par ilgtspējīgu attīstību

20. septembris, 2021

20.09.2021.

No 2021. gada 20. septembra līdz pat gada beigām biedrība „Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS) sadarbībā ar Starpnozaru koalīciju Ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanai (IAM koalīcija) rīko informatīvu kampaņu izpratnes un rīcības par ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanu aktivizēšanai “Mērķē attīstībā!”.

Kampaņa ir iespēja ikvienam paaugstināt savu izpratni par to, kas ir ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķi jeb globālie mērķi (IAM) un ieraudzīt, kā savā ikdienā indivīda, kopienas vai organizācijas līmenī rīkoties, lai mērķos noteiktais kļūst par realitāti. Kampaņu uzsākam kopsolī ar visā pasaulē notiekošo starptautisko Globālo nedēļu #TurnItAround #Act4SDGs, kas norisinās no 17. līdz 28. septembrim un aicina cilvēkus solidarizēties IAM izpratnes veicināšanai.

Kampaņas centrā ir cilvēks – pārmaiņu līderis savā organizācijā, kopienā, valstī un pasaulē. Katrs no mums ir šis cilvēks. Katram no mums ir iespēja rīkoties. Katra rīcība ir svarīga. Gudra rīcība ir ieguldījums kopienas, valsts un planētas ilgtspējā. Tas, kurp mēs mērķējam savu rīcību, ietekmē visu planētu. Tādēļ – mērķē attīstībā!

Kampaņa darbībā

Kampaņa norisinās gan sociālajos tīklos, gan dažādās vietās Latvijā. Tās uzdevums – rosināt iedzīvotājus, organizācijas, pašvaldības ieraudzīt savā kopienā esošās problēmas, un, sadarbībā ar citām ieinteresētajām pusēm, meklēt to risinājumus. Visas identificētās problēmas LAPAS un IAM koalīcija iesniegs nacionāla līmeņa lēmumu pieņēmējiem, savukārt risinājumi tiks ievadīti Konferences par Eiropas nākotni platformā.

Iesim cauri trīs I – A – M posmiem: I – Ieraugi!Ieraugi savā kopienā esošās problēmas un vajadzības un publicē tās sociālajos tīklos. A – Atrodi! Kopīgās darbnīcās ar citiem kopienas aktīvajiem iedzīvotājiem un lēmumu pieņēmējiem atrodi risinājumu. M – Maini!Piedāvā priekšlikumus politiku maiņai valsts un Eiropas līmenī.

Aicinām sadarboties!

Vislielākās lietas notiek sadarbībā, tādēļ oktobrī un novembrī aicinām izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas, bibliotēkas, muzejus, jauniešu centrus un pašvaldības kļūt par kampaņas „Mērķē sadarbībā!” partneriem – pārmaiņu līderiem savā kopienā, organizējot vietējo darbnīcu! Atbalstu pasākumu organizēšanā nodrošinās LAPAS.

Partneriem piedāvājam:

  • Vienotus informatīvos materiālus sabiedrības uzrunāšanai un pasākumu organizēšanai.
  • Metodisko materiālu izglītojošajai darbnīcai.
  • Atbalsta pasākumus darbnīcas organizēšanai.
  • On-line vieslektorus par ilgtspējas tēmām, ja nepieciešams.
  • Tematiskas dāvanas aktīvākajiem dalībniekiem.
  • Nacionāla un starptautiska mēroga publicitāti kampaņas informatīvajos kanālos.
  • Iespēju dalīties ar savu labo piemēru kampaņas noslēguma konferencē Globālās izglītības nedēļas ietvarā, kas notiks 2021. gada 26. novembrī.

Lai pieteiktu savu pasākumu, lūdzam aizpildīt pieteikšanās anketu.

Par tālāko ar katru, kurš iesniegs mums anketu, sazināsimies individuāli.

Kontaktpersona:

LAPAS projektu koordinatore Ilze Seipule – e-pasts: [email protected]; tālrunis: +37126219577.

Kampaņas atbalstītāji:

Aktīvo iedzīvotāju fonds, Ārlietu ministrija, Eiropas Padomes Ziemeļu – Dienvidu centrs

Aktivitāte tiek finansēta EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros.