Atbalsts Ukrainai

28. februāris, 2022

Katrai nevalstiskajai organizācijai šajās dienās ir pienākums rast atbildi uz diviem jautājumiem – kā mēs varam palīdzēt Ukrainai un kā mēs varam palīdzēt Latvijai?

LAPAS ir iesaistījušās Gribu palīdzēt bēgļiem koordinētajā koalīcijā palīdzībai ukraiņu bēgļiem. Arī Tava organizācija var ziņot par pieejamiem resursiem šeit: https://t.co/irKmDhPM3k. LAPAS turpina savu darbu, sadarbojoties ar Ārlietu ministriju, nevalstiskajām organizācijām Ukrainā un Austrumu Partnerības reģionā, apzinot palīdzības vajadzības. LAPAS veidos starptautisko NVO spiedienu uz lēmumpieņēmējiem pieņemt drastiskus mērus pret Krieviju kara izbeigšanai. Ja Tava organizācija strādā starptautiski (projekti, tīkli, asociācijas), lūdzam aizpildīt šo anketu, lai varam apzināt arī šos resursus: https://forms.gle/jZowMAUsdmLJfgDn8. Anketas otrā daļa attiecas uz darbībām Ilgtspējas attīstības mērķiem, ko ņemsim vērā, izstrādājot ziņojumu, kā Latvijas NVO iegulda sociālās noturības veidošanā, kas ir īpaši svarīgi drošības izaicinājumu apstākļos. Ziņojums tiks prezentēts ANO procesos šī gada jūlijā. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas attīstības sadarbības platformu kopīgais paziņojums par atbalstu Ukrainai un Ukrainas cilvēkiem.

Ko darīt, ja vēlies palīdzēt:

  1. Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.
  2. Civiliedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit– koordinatori ar jums sazināsies.
  3. Ziedojums Ukrainas aizsardzības ministrijai.
  4. [Ziedojums Ukrainas cilvēkiem](https://www.ziedot.lv/ukrainas-cilvekiem-42030.

Ko nedarīt: Neorganizēti nedoties uz Polijas–Ukrainas robežu, jo tādējādi rodas haoss un rindas, kas kavē ukraiņu bēgļu nokļūšanu drošībā Eiropas Savienībā. Lai palīdzētu ukraiņiem, būsim koordinēti un noderīgi! Atbalsta resursi ukraiņiem Latvijā:

2 380 380informatīvā palīdzības līnija “Palīdzība Ukrainai Latvijā” nodrošina informāciju 1) civiliedzīvotājiem no Ukrainas, kas ieradušies no Ukrainas par pieejamo atbalstu Latvijā un 2) Latvijas iedzīvotājiem sniegs informāciju par iespējām piedāvāt atbalstu

80000800 Rīgas bezmaksas uzziņu tālrunis Ukrainas pilsoņiem, kas ieradušies Latvijā