Aicinām uz plakātu darbnīcu pirms mītiņa Ukrainas atbalstam

17. februāris, 2023

2022. gada 24. februāra rītā 4.50 ukraiņi modās no lādiņu sprādzieniem, bet pārējā pasaule, arī Latvija – ar ziņām par Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Ziņām, kurām grūti noticēt vēl joprojām. Šogad 24. februāra rītā Pils ielā 21 (1. stāva telpās), Vecrīgā, aicinām uz plakātu darbnīcu “Bez Tevis nav uzvaras!”, lai solidarizētos ar ukraiņiem, pabūtu viens otra kompānijā un patiešām izjustu, ka tikai kopā mēs esam spēks.

Plakātu darbnīca apmeklētājus gaidīs no 4.50, laika, kad tieši pirms gada Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Tajā rītā mūsu emocijas bija šoks, bailes, neziņa un neticība, savukārt šogad aicinām būt kopā sevis un Ukrainas dēļ – lai sajustu, ka spējam atbalstīt gan Ukrainu, gan viens otru.

Kopā ar tās apmeklētājiem darbnīcā darbosies grafiti mākslinieks Dainis Rudens un māksliniece, ilustratore un arhitekte Anna Vaivare, kā arī muzicēs Ilze Grunte, Zane Šmite, Evita Zālīte, Lauma Kazaka, Nora Ķibilda-Kinna, Kārlis Auzāns un Atis Zviedris.

Darbnīca būs atvērta līdz 9.50, kad ar kopā un katra atsevišķi radītajiem plakātiem dosimies uz mītiņu Ukrainas atbalstam “Bez Tevis nav uzvaras!” pie Brīvības pieminekļa no 10.00 līdz 11.00. Pasākuma organizatori aicina – ar plakātos pausto vēlamies izteikt atbalstu Ukrainai un ukraiņiem, atgādināt, ka mums rūp, mēs neesam noguruši, mēs nedrīkstam nogurt un mums ir jābūt spēcīgam atbalstam Ukrainai – līdz uzvarai.

Darbnīcu rīko un atbalsta Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS), Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS un FreeBelarus kopā ar mītiņa “Bez Tevis nav uzvaras!” organizatoriem.

#atbalstuUkrainu