2. mērķis: Novērsts bads un ilgtspējīga lauksaimniecība
Izskaust badu, panākt pārtikas nodrošinājumu un uzlabotu uzturu, veicināt ilgtspējīgu lauksaimniecību.
Atslēgas vārdi: bads, uzturs, mazie pārtikas ražotāji, ilgtspējīga pārtikas ražošana, ģenētiskā daudzveidība, ieguldījumi lauku infrastruktūrā
Fakti (dati no un.org):
- Pareizi organizēta lauksaimniecība nodrošina uzturvielām bagātu ēdienu un sekmē ienākumus, īstenojot uz cilvēku orientētu lauku attīstību un vides aizsardzību.
- 690 miljonu cilvēku jeb 8,9 % no pasaules iedzīvotājiem ir badā un, ja netiks globāli risināti lauksaimniecības jautājumi, 2050. gadā viņu skaits pieaugs par 2 miljardiem.
- Aptuveni 2 miljardiem cilvēku pasaulē 2019. gadā nebija regulāras piekļuves drošai, uzturvielām bagātai un pietiekamai pārtikai.