Aicinām uz globālajai izglītībai veltītu konferenci

21. oktobris, 2024

Izglītības un zinātnes ministrija, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Eiropas Globālās izglītības tīkls (GENE) un biedrība “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS) aicina uz konferenci “Latvijas 20 gadi Eiropas Savienībā: Domā globāli, rīkojies lokāli”, kas notiks Rīgā š. g. 7. novembrī plkst. 10.00–16.00 “Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel”, Elizabetes ielā 55, Rīgā.

Šogad atzīmējam 20 gadus kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai. Pasākuma mērķis ir izcelt Latvijas dalības Eiropas Savienībā nozīmi izglītībā, īpaši uzsverot globālās izglītības lomu, tai skaitā pilsonisko līdzdalību, ilgtspējīgu attīstību un starpkultūru dialogu, kas motivē jauniešus aktīvi iesaistīties sabiedriskajā dzīvē. Mēs pievērsīsim uzmanību tam, kā formālā un neformālā izglītība palīdz risināt sabiedrībā svarīgus jautājumus un veicina izpratni par vietējiem un globāliem procesiem, kā arī iedvesmo rīkoties un veikt pozitīvas pārmaiņas.

Pasākums ir paredzēts, lai jaunatnes jomas un nevalstisko organizāciju pārstāvji, pedagogi un pedagogu izglītībā iesaistītie augstskolu pārstāvji, kā arī vietējie un starptautiskie izglītības eksperti sanāktu kopā, analizētu, diskutētu par aktuālajiem izaicinājumiem un iespējām formālajā un neformālajā izglītībā, apmainoties ar pieredzi, labākajām praksēm un secinājumiem.

Norises programma piedāvās daudzveidīgu un informatīvu saturu, tostarp politoloģes Žanetas Ozoliņas ieskatu tajā, kā līdzsvarot globālos, eiropeiskos un lokālos vektorus izglītībā, kā arī GENE sagatavoto salīdzinošo pārskatu par globālās izglītības attīstību Latvijā. Programma iekļaus arī diskusiju, kas pievērsīsies jautājumam par to, vai un kā Latvijas jaunieši ir iespējoti iesaistīties Eiropas Savienības un globālu jautājumu risināšanā. Tāpat notiks īsa informatīva sesija par gaidāmu LAPAS ilgtspējīgas attīstības projektu konkursu, kas sniegs iespējas vietējām kopienām īstenot savas idejas nākamo divu gadu laikā.

Pasākuma otrajā daļā dalībnieki varēs piedalīties dažādās paralēlās darbnīcās, kurās tiks padziļināti aplūkoti dažādi globālās izglītības aspekti, sniedzot praktiskās zināšanas, prasmes un piemērus globālās izglītības veicināšanā. Darbnīcās iedrošināsim globālās izglītības praktiķus un entuziastus radīt inovatīvas idejas, kas iesaista jauniešus globālu izaicinājumu risināšanā, kā arī dalīsimies ar labo praksi, kā iedvesmot citus rīkoties un veikt pozitīvas pārmaiņas.

Pasākumu vadīs žurnāliste un klimata aktīviste Eva Johansone. Tajā tiks nodrošināts latviešu un angļu valodas sinhronais tulkojums.

Pasākuma programma latviešu valodā.

Pasākuma programma angļu valodā.

Reģistrēšanās pasākumaam šeit.