Aicinām uz konferenci!

22. decembris, 2022

Konference “Iedvesmas RŪPnīca: pilsoniskās iniciatīvas videi un ilgtspējai”

2023. gada 27. janvārī no plkst. 10.30-16.00 biedrība “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” aicina uz konferenci “Iedvesmas RŪPnīca: pilsoniskās iniciatīvas videi un ilgtspējai”

Konteksts:

2022. gads tika pasludināts par Eiropas Jaunatnes gadu. Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) šī gada ietvaros ir stiprinājusi jauniešu balsi un īstenojusi iniciatīvu ar virkni pasākumiem - 20 diskusijas reģionos par Eiropas nākotni “ESi Nākotne” ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības atbalstu, kā arī starptautisko projektu RŪPnīca, aktualizējot mežu ilgtspēju, klimata pārmaiņas un atbalstot pašu jauniešu lokālo iniciatīvu īstenošanu.

27. janvārī aicinām uz konferenci “Iedvesmas RŪPnīca: pilsoniskās iniciatīvas videi un ilgtspējai”, kurā vēlamies parādīt, ka sadarbība ar jauniešiem iedvesmo un tie, kas dara - var, cik dažādas partnerības un aktivitātes ir iespējamas.

Pasākumā aicinām piedalīties pašvaldību darbiniekus, pedagogus, bibliotēku un muzeju darbiniekus, kutūras namu, jauniešu centru un interešu izglītības iestāžu pārstāvjus, jaunatnes darbiniekus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus un vienkārši aktīvus cilvēkus, kuri vēlas iedvesmoties un iegūt praktiskas zināšanas. Aicinām līdzi ņemt jauniešus, veidojot aktīvu sadarbību jau līdzdalības procesā.

  • Konferences pirmajā daļā ievesmosim dalībniekus ar populāru personību, izglītotāju stāstiem par dažādām pilsoniskajām iniciatīvām videi un ilgtspējai. Kā šādas iniciatīvas iespējams integrēt izglītības procesā un ikdienā.
  • Otrajā daļā dalīsimies ar resursu krātuvi - iespēju izmēģināt pašiem praktiskus rīkus un iegūt jaunas idejas, kā ikdienā runāt un kopīgi mācīties par ilgtspējas daudzdimensionālo dabu - vides, sociālo, ekonomisko.
  • Noslēgumā pateiksimies jauniešu iniciatīvu īstenotājiem kampaņā “Jaunieši par klimatu”.

Konferenci moderē Eva Johansone, žurnāliste un klimata aktīviste.

Konferences programma.

Reģistrēšanās konferencei ir noslēgusies. Aicinām vērot konferences atklāšanu un pirmo daļu “Domā: iedvesmas stāsti” tiešraidē LAPAS Facebook lapā no plkst. 10.30 - 12.40.

Organizatori piedāvā segt dalībnieka ceļa izdevumus uz un no konferences, ar nosacījumu, ka konferences dienā dalībnieks var uzrādīt atmaksājamās biļetes drukātā vai online formā.